Nakon što su u rujnu mjesecu obišli područja ratnih događanja Pakraca i Lipika u kojima su  ranih devedesetih sami sudjelovali, ovoga su vikenda, branitelji pripadnici Udruge 104. brigade, njih pedesetak, posjetili grad Vukovar  te odali počast i iskazali poštovanje poginulima u obrani države Hrvatske.

Uz molitvu i paljenjem svijeća na svim odredištima, na Trpinskoj cesti, kod spomen obilježja  Borovo Commerca, kod  križa na ušču Vuke u Dunav, branitelji su posjetili i mjesto sjećanja vukovarsku Bolnicu, memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i vukovarski vodotoranj.

Posjetili su i Memorijalni centar Domovinskog rata, vojarnu, gdje su uz stručno vodstvo upoznati sa glavnim događanjima u  obrani  Vukovara.

Uz zahvalnost gospođi Ani, voditeljici restorana, koja je inače naše gore list, sudionici su, kako reče jedan od sudionika izvršili abdomenalnu popunu, kvalitetnim i obilnim ručkom.

Nakon toga uputili su se na Ovčaru gdje su posjetili spomendom i masovnu grobnicu  vukovarskih ranjenika, zapalili svijeće i  pomolili se za žrtve tog strašnog zločina.

Već u sumrak, posjetili su i Iločki podrum, gdje su degustirali vrhunska vina Iločke vinarije.

Na putovanju, s braniteljima je u ulozi vodiča bio i Ivica Piskač, sudionik obrane i pada Vukovara, koji je u zarobljeništvu prošao torturu srbijanskih logora. Nakon 20 sati napornog putovanja, završili su jednodnevno hodočašće u Vukovar – grad heroj, simbol patnje i stradanja hrvatskog naroda u vrijeme domovinskog rata.