Jučer, 18. rujna obilježen je Dan oslobođenja vojnog objekta na Ivančici (17. rujna 1991.) kao i Dan 2. ivanečke bojne 104. brigade Hrvatske vojske.

Obilježavanju su nazočile obitelji poginulih, brojni pripadnici postrojbi koje su sudjelovale u ovim ratnim akcijama, predstavnici braniteljskih udruga kao i predstavnici Grada Ivanca predvođeni gradonačelnikom Miloradom Batinićem.

Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, kao i molitvom na grobu Ivana Severa Nine koji je kao pripadnik 104. brigade poginuo tijekom oslobađanja Varaždina. Potom su nazočni upalili svijeće na grobovima poginulih hrvatskih branitelja Putara Grdak Željka i Ribić Romana na ivanečkom groblju.

Kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih ivanovaca, odana je počast poginulim vitezovima Biškup Željku, Putar Grdak Željku, Ribić Romanu, Sever Ivanu Nini, Šešet Draženu, Vusić Stjepanu, te su evocirane uspomene na oslobađanje vojnog objekta na Ivančici i drugih strateških objekata u Varaždinu. Počast poginulima odana je polaganjem bijelih ruža.