U nedjelju 06. listpada U Poljani Biškupečkoj održana je 11. MEMORIJALNA UTRKA U SPOMEN NA POGINULE PRIPADNIKE 104. BRIGADE ZNG. Memorijalnoj utrci kojoj je pokrovitelj bila Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u pozdravnom pismu navela je slijedeće:

„ Drago mi je da se ovakvom sportskom manifestacijom, koja je prigoda za promicanje domoljubnih i sportskih vrijednosti, istovremeno prisjećamo presudnih trenutaka Domovinskog rata, te žrtve iznimnih i hrabrih ljudi za očuvanje hrvatske slobode. Stoga mi je, u prigodi ove lijepe obljetnice, čast prihvatiti pokroviteljstvo nad navednim događajem, s nadom da će sve nazoćne potaknuti ka zajedništvu i ljubavi prema Domovini.

Sa željom da uspijete u pripremi najavljene utrke, Vas i sve sudionike srdačno pozdravljam.“

Utrci je prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju poginulim pripadnicima 104. brigade ZNG na gradskom groblju Varaždin kojem su uz pripadnike udruge 104. brigade ZNG nazočili i pripadnici udruge 7. gardijske brigade „PUMA“ , udruge Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ kao i predstavnike organizatora utrke DŠR „Mirko Relac“.

Potom je u kapeli sv.Ivana Nepomuka služena sveta misa za poginule, te su se svim nazočnim trkačima obratili predstavnici organizatora, udruge pripadnika 104. brigade, grada Varaždina, Varaždinske županije, general Marinko Krešić ispred HRVATSKOG GENERALSKOG ZBORA, kao i državni tajnik u Ministarstvu obrane general Zdravko Jakop koji su svi u svojim govorima istaknuli značaj i ulogu svih postrojbi sa sjeverozapada Hrvatske, o značaju zarobljenog oružja i vojne opreme u Varaždinu, Ivancu, Novom Marofu, doprinosu postrojbi 7. gardijske brigade „Puma“ , specijalne policije „Roda“, 104. brigade ZNG Varaždin i drugih postrojbi u u oslobađanju LIJEPE NAŠE.

Uslijedio je start utrke koja je održana u gotovo idealnim uvjetima. Trku je završilo 122 tračica i trkača. U ukupno poretku pobjednik je Đuro Komlenović iz Kutine, drugi je Dinko Solić iz AK Varaždin, treći Neven Jurković TK Ivančica. Kod žena prva je Paula ŠIMUNČIĆ AK Varaždin, druga je Ivana Baranašić AK Varaždin, treća Bojana Radovan.

LINK NA REZULTATE

I ove se je godine kao vrstan organizator ove vrste natjecanja iskazalo DŠR „Mirko Relac“ na čelu s predsjednikom Franjom Puškadijom koji je ostvario odličnu suradnju s braniteljskom udrugom pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin te je time dokazana sveza braniteljskih udruga sa udrugom civilnog društva.

Ovom prigodom u ime suorganizatora Uduge pripadnika 104. brigade ZNG želimo iskazati zahvalu svim pripadnicima udruge DŠR „Mirko Relac“ svim sponzorima i svim drugima koji su na bilo koji način pripomogli da se ova sportska manifestacija održi.

Posebno treba istaknuti da su utrci nazočili HRVATSKI RATNI GENERALI Zdravko Jakop, Marinko Krešić, Zvonko Peternel i Ljubo Ćesić Rojs.